Realizace zahrad a jejich částí. Zakládání zahrad soukromých i firemních. Návrhy zahrad. Zahradní trávníky a jezírka. Konzultace a rozpočet zdarma! Řez dřevin, stříhání stromů, stříhání živých plotů, údržba plotů, řezání stromů

Péče o dřeviny

Řez dřevin

O vysázené stromy i živé ploty je nutné se po určitou dobu starat, tzn. provádět speciální zásahy jako je řez dřevin. Ten slouží u ovocných stromů, které jsou šlechtěny pro výnos, zlepšit kvalitu ovoce i zdraví stromu. U živých plotů se provádí nejčastěji řez redukční a tvarování. Provádíme údržbu dřevin v zahradě. Kontaktujte nás, přijedeme na první konzultaci k Vám zdarma.

Stříhání stromů

Zahrady Barda O vysázené stromy je nutné se po určitou dobu starat, tzn. provádět speciální zásahy jako je řez dřevin, které jim umožní dosáhnout takového věku, kdy budou schopny samy odolávat nepříznivým vlivům, např. škůdcům nebo povětrnostním podmínkám. Řez dřevin je nevratným zásahem, a pokud je proveden nevhodným způsobem, může vést k trvalému poškození dřevin. Naše firma proto zajišťuje a provádí řezy okrasných stromů, řez a střih keřů, bezpečnostní a zdravotní ořezy a kácení stromů.

 

Řez dřevin – ovocné

realizace zahrad U okrasných stromů provádíme tyto řezy – udržovací, zakládací, speciální a likvidační. Udržovacím řezem zabezpečujeme funkčnost stromu, jeho dobrý zdravotní stav, vitalitu a provozní bezpečnost. Zakládací řez většinou provádíme při výsadbě stromů, a to pokud nebyla ve školce kvalitně zapěstovaná koruna. Jedná se o velmi důležitý řez, kterým ovlivňujeme budoucí růst a vývoj stromů.

 

Řez keřů

Zahradnické služby Pokud se keře úspěšně ujmou, umí se o sebe docela dobře postarat samy, tvoří listy, květy a plody. Abychom však dosáhli co nejlepšího, atraktivního a kvalitního vzhledu, musíme o většinu keřů pečovat, usměrňovat jejich růst a musíme je pravidelně provádět řez dřevin..

Střih plotu z thují a kvetoucích keřů

 


Živý plot může být tvořen různými keři v jedné řadě. Na dolním obrázku je k vidění dvouletý živý plot tvořený různými kultivary keře Weigela florida a Spiraea vanhouteii. Výhodou takto složeného živého plotu je, že po opadání listí zůstává pestrobarevným, díky různému zbarvení kmínků u jednotlivých keříků a to i v zimě.

řez dřevin